3 mituri despre tratamentul cu Implant Dentar 

  • Home
  • 3 mituri despre tratamentul cu Implant Dentar 
Shape1
Shape2
3 mituri despre tratamentul cu Implant Dentar 

Tratamentul cu Implant Dentar reprezintă soluția sigură și eficientă cu ajutorul căreia îți poți recăpăta zâmbetul, precum și încrederea în sine. Implantul Dentar este întocmai o rădăcină artificială ce, odată inserat în osul maxilarului, va îndeplini cu succes funcțiile dinților naturali pierduți. În acest fel, vorbirea va fi din nou clară, iar mâncatul sau mușcatul dintr-un aliment nu vor mai fi activități ce provoacă disconfort. 

Popularizarea acestui tip de tratament a atras după sine apariția și totodată răspândirea unor informații false ce pot contribui în mod negativ la procesul de luare a deciziei în ceea ce privește alegerea intervenției de inserare a implantului dentar. Tratamentul cu implant dentar este considerat de asemenea o soluție ce determină atât sănătatea orală, cât și pe cea a întregului organism. Așadar, dezmințirea miturilor legate de implanturile dentare devine deosebit de importantă.

Cele mai răspândite 3 mituri despre Implantul Dentar 

  1. Inserarea Implantul Dentar doare –  FALS

Tehnica de inserare a implantului dentar reprezintă o procedură minim invazivă și nedureroasă. În primul rând, intervenția chirurgicală se realizează doar sub anestezie locală. Substanțele anestezice au evoluat odată cu domeniul stomatologiei astfel că, în ziua de astăzi se poate indica exact acea cantitate optimă ce asigură desfășurarea întregii intervenții fără nicio durere. Pacienții care prezintă simptome de anxietate pot beneficia de inhalosedare, ce reprezintă o metodă de sedare conștientă, menită să contribuie la starea de relaxare a pacientului pe tot parcursul intervenției. În plus, încă un motiv pentru care această procedură nu doare se referă la faptul că osul conține puține filete nervoase. 

  1. Persoanele vârstnice nu pot beneficia de tratamentul cu Implant dentar – FALS

Pacienții vârstnici care au trecut de vârsta de 60 sau 70 de ani pot beneficia de tratamentul cu Implant dentar datorită evoluțiilor înregistrate de-a lungul timpului în domeniul stomatologiei. Rata de succes a acestui tip de tratament în cazul vârstnicilor este la fel ca cea pentru pacienții tineri, singurul inconvenient fiind timpul de vindecare ce diferă la cele două categorii de pacienți. Motivul pentru care persoanele vârstnice trebuie să se aștepte la un timp mai îndelungat de vindecare se referă la faptul că structura colagenului și compoziția osului sunt diferite față de cele regăsite la persoanele tinere. 

Contraindicațiile tratamentului cu implant dentar la persoanele trecute de vârsta de 60 de ani: boli de sânge; tulburări psihice, însoțite de un comportament inadecvat al pacientului; insuficiență renală; boli ale sistemului nervos central și ale sistemului imunitar; boli oncologice; boli endocrine

  1. Implantul dentar este frecvent respins de organism – FALS

Acest mit s-a construit pe baza premisei conform căreia un corp străin nu poate fi acceptat de către organism, așa cum au demonstrat câteva excepții în cazul transplanturilor de organe. Studiile de specialitate au demonstrat faptul că rata de succes a implanturilor dentare după 7 ani este de 95 %.  Succesul osteointegrării implantului dentar de către organism este asigurat de faptul că acesta este realizat din materiale biocompatibile cu toate tipurile de țesut.

Pentru mai multe detalii privind intervenția cu implant dentar, v-am pregătit un articol special pe care îl găsiți aici https://pro-implant.ro/ce-trebuie-sa-faci-in-urma-interventiei-cu-implant-dentar-recomandari-si-contraindicatii/ 

La Cabinetul Stomatologic PRO Implant pacienții pot beneficia de patru tipuri de implant și anume: Megagen Any One, Megagen Any Ridge, G-diff, Bredent și Alfa Bio.

Programează-te acum la unul dintre medicii noștri speclialiști!