Află care este structura unui Implant Dentar

 • Home
 • Află care este structura unui Implant Dentar
Shape1
Shape2
Află care este structura unui Implant Dentar

Implantul dentar reprezintă o rădăcină artificială realizată dintr-un aliaj din titan ce se inserează în arcada dentară prin intermediul unei intervenții chirurgicale lipsită de durere.

Cele 3 elemente care compun Implantul Dentar

 1. Implantul dentar: reprezintă acea parte ce se inserează în osul maxilarului, înlocuind cu succes rădăcina dentară. Acesta are forma unui șurub și este realizat din materiale biocompatibile cu organismul.
 1. Bontul protetic: bontul dentar artificial reprezintă elementul protetic de legătură dintre șurub și coroana dentară, ce se atașează odată cu încheierea procesului de vindecare (după 4 – 6 luni) în urma inserării implantului dentar. 
 1. Coroana dentară protetică: este partea vizibilă a implantului dentar, ce arată și se simte exact ca un dinte natural. Coroana dentară pe implant poate fi montată prin înșurubare sau cimentare și redă cu succes funcțiile estetice și funcționale ale dintelui. Aceasta poate fi realizată din diferite materiale precum: metal, ceramică, zirconiu, material acrilic

În cazul în care vă confruntați cu unul sau mai mulți dinți lipsă, implantul dentar constituie cea mai sigură și eficientă soluție. Acesta oferă numeroase beneficii precum:

 • restabilirea funcției masticatorii
 • eliminarea durerilor
 • stoparea procesului de migrare a dinților
 • implanturile dentare nu se cariază
 • reprezintă o soluție estetică excelentă
 • un implant dentar poate avea o durată de viață de minim 10 ani și între 25-30 de ani dacă este menținută igiena orală corespunzătoare

Pentru mai multe detalii privind intervenția cu implant dentar, v-am pregătit un articol special pe care îl găsiți aici https://pro-implant.ro/ce-trebuie-sa-faci-in-urma-interventiei-cu-implant-dentar-recomandari-si-contraindicatii/ 

La Cabinetul Stomatologic PRO Implant pacienții pot beneficia de patru tipuri de implant și anume: Megagen Any One, Megagen Any Ridge, G-diff, Bredent și Alfa Bio.

Programează-te acum la unul dintre medicii noștri speclialiști!