Care este durata de viață a Implantului Dentar?

  • Home
  • Care este durata de viață a Implantului Dentar?
Shape1
Shape2
Care este durata de viață a Implantului Dentar?

Implantul dentar reprezintă o rădăcină artificială, din materiale biocompatibile cu orice tip de țesut, ce are rolul de a înlocui dinții lipsă. Intervenția de inserare a implantului dentar este o procedură sigură și nedureroasă ce se realizează sub anestezie locală, fiind recomandată chiar și pacienților vârstnici de peste 60 sau chiar 70 de ani. 

În ceea ce privește durata de viață a implanturilor dentare, studiile de specialitate au demonstrat faptul că rata de succes a unui implantul dentar este de 98% pe o perioadă de 10 ani. Mai mult decât atât, o cercetare realizată pe o perioadă de 20 de ani asupra unui număr de 48 de pacienți, ce aveau în total 95 de implanturi dentare, a prezentat faptul că după cei 20 de ani în 89,5% dintre cazuri implanturile erau încă funcționale.

Implanturile dentare sunt sigure și eficiente, însă durata de viață a acestora este considerabil influențată de mai mulți factori precum:

  1. tipul de material din care este realizat implantul
  2. poziția în care este inserat implantul dentar (asupra implanturilor care înlocuiesc molarii se va exercita mai multă presiune în timpul masticației, spre deosebire de cele ce înlocuiesc incisivii).
  3. volumul de os disponibil
  4. abilitățile medicului stomatolog
  5. respectarea indicațiilor oferite de medicul stomatolog cu privire la îngrijirea post-operatorie
  6. menținerea sănătății orale (ce presupune atât vizita regulată la stomatolog, cât și igiena orală corespunzătoare menținută acasă)
  7. viciile (fumatul reprezintă un factor dăunător în ceea ce privește durata de viață a implantului dentar, dat fiind faptul că nicotina poate inhiba procesul de creștere a oaselor

Pentru mai multe detalii despre ce trebuie să faci înainte și după intervenția cu implant dentar, v-am pregătit un articol special pe care îl găsiți aici https://pro-implant.ro/ce-trebuie-sa-faci-inainte-si-dupa-interventia-de-inserare-a-implantului-dentar/ 

La Cabinetul Stomatologic PRO Implant pacienții pot beneficia de patru tipuri de implant și anume: Megagen Any One, Megagen Any Ridge, G-diff, Bredent și Alfa Bio.

Programează-te acum la unul dintre medicii noștri speclialiști!