Cât timp durează Tratamentul cu Implant Dentar

  • Home
  • Cât timp durează Tratamentul cu Implant Dentar
Shape1
Shape2
Cât timp durează Tratamentul cu Implant Dentar

Tratamentul cu Implant Dentar reprezintă acea soluție sigură și eficientă de înlocuire a unui dinte lipsă ori a întregii danturi. Implantul dentar este un șurub realizat dintr-un aliaj de titan biocompatibil cu organismul ce are rolul unei rădăcini naturale. 

În urma consultației, în cadrul căreia medicul stomatolog va examina radiografia și va propune un plan de tratament necesar nevoilor dumneavoastră, va fi stabilită următoarea ședință în care se va efectua intervenția chirurgicală.

Intervenția de inserare a implantului dentar în os poate avea o durată cuprinsă între 20 și 30 de minute. Aceasta presupune o incizie gingivală (este tăiată gingia pentru a descoperi osul), urmată de crearea în os a canalului în care se va insera rădăcina artificială. După ce a fost creat canalul necesar, va fi efectuată etapa finală de inserare propriu-zisă a implantului dentar. La finalul intervenției medicul chirurg va sutura (coase) gingia pentru ca aceasta să se poată vindeca. Firele de sutură vor putea fi îndepărtate după o perioadă de 7-10 zile de la intervenția chirurgicală.

Ultima etapă a tratamentului cu Implant dentar se referă la restaurarea protetică cu coroana dentară (lucrare dentară ce acoperă partea vizibilă a implantului dentar inserat). Acesta se va efectua după 3-6 luni de la intervenția chirurgicală, timp în care implantul se va integra corespunzător în organism. 

Cât timp poate rezista un Implant Dentar?

Un Implant dentar este garantat pentru cel puțin 10 ani. Acesta poate rezista chiar 25-30 de ani atunci când pacientul adoptă o igienă orală corespunzătoare.

Intervenția de inserare a Implantului Dentar este dureroasă?

Intervenția chirurgicală nu este una dureroasă datorită anesteziei ce se va realiza înainte de începerea tuturor procedurilor. 

Pentru mai multe detalii despre implantul dentar, v-am pregătit un articol special pe care îl găsiți aici https://pro-implant.ro/implantul-dentar-ce-este-care-sunt-beneficiile-si-situatiile-in-care-este-contraindicat/ 

La Cabinetul Stomatologic PRO Implant pacienții pot beneficia de patru tipuri de implant și anume: Megagen Any One, Megagen Any Ridge, G-diff, Bredent și Alfa Bio.

Programează-te acum la unul dintre medicii noștri speclialiști!