Ce trebuie să faci înainte și după intervenția de inserare a Implantului Dentar?

  • Home
  • Ce trebuie să faci înainte și după intervenția de inserare a Implantului Dentar?
Shape1
Shape2
Ce trebuie să faci înainte și după intervenția de inserare a Implantului Dentar?

Tratatamentul cu implant dentar este recomandat atunci când pacientul se confruntă cu pierderea dinților cauzată de prezența cariilor ori a altor traume ce nu permit salvarea dinților naturali. Implantul dentar reprezintă o rădăcină artificială ce are rolul de a vă îmbunătății calitatea vieții prin faptul că vă redă funcționalitatea și estetica naturală a dinților. 

Alegerea unui implant dentar este o soluție pe termen lung și, dacă nu ați mai optat în trecut pentru acest tratament, este normal să aveți nevoie de câteva informații cu privire la momentul de dinainte și cel de după intervenția chirurgicală.

Ceea ce este foarte important de știut este faptul că întreaga procedură chirurgicală se realizează sub efectul anesteziei locale astfel că, nu trebuie să vă temeți de apariția unor posibile dureri în timpul operației de implant dentar. 

Cum trebuie să vă pregătiți înainte de intervenția de inserare a implantului dentar?

Pregătirea pentru operația cu implant dentar este deosebit de importantă deoarece va contribui la reușita intervenției prin evitarea unor posibile complicații. 

Ți-am pregătit 4 sfaturi pentru ca tu să fii pregătit pentru momentul operației:

  1. în ziua de dinaintea operației este indicat să începeți tratamentul cu antibiotice pe care vi l-a recomandat în prealabil medicul implantolog, tratament ce va fi continuat și după operația propriu-zisă
  2. cu o zi înainte de operație puteți opta pentru o dietă lejeră
  3. în ziua operației se recomandă utilizarea unei ape de gură pe bază de clorhexidină
  4. de asemenea, la indicația medicului implantolog, cu câteva ore înainte de operație, puteți lua un medicament antiinflamator

Ce trebuie să faceți după intervenția de inserare a implantului dentar?

  1. după terminarea operației, dar și în următoarele 3-4 zile de după se recomandă atât administrarea antibioticului, cât și a unor medicamente cu rol antiinflamator sau analgezic, la indicația medicului.
  2. imediat după operație puteți aplica gheață pe obraz, cât mai aproape de zona în care s-a realizat inserarea implantului dentar, deoarece aceasta are rol de antiinflamator.
  3. câteva zile de la intervenția chirurgicală este recomandat să evitați orice fel de aliment fierbinte, tare sau care prezintă riscul de a rămâne printre dinți.
  4. în ceea ce privește curățarea cavității bucale, în primele zile de după operație se recomandă evitarea periajului dentar în zona operată, însă trebuie să utilizați apa de gură cel puțin de două ori pe zi deoarece aceasta are un efect antibacterian.

Pentru mai multe detalii privind etapele inserării implantului dentar, v-am pregătit un articol special pe care îl găsiți aici

La Cabinetul Stomatologic PRO Implant pacienții pot beneficia de patru tipuri de implant și anume: Megagen Any One, Megagen Any Ridge, G-diff, Bredent și Alfa Bio.

Programează-te acum la unul dintre medicii noștri speclialiști!