Cum se desfășoară și care sunt etapele tratamentului de implant dentar 

Shape1
Shape2
Cum se desfășoară și care sunt etapele tratamentului de implant dentar 

Implantul dentar este cea mai potrivită soluție în ceea ce privește înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă. Acesta reprezintă o rădăcină artificială ce se va insera în osul mandibular sau maxilar, integrându-se în structura osoasă propriu-zisă. În cazul pacienților în care osul nu permite această inserție, se recomandă procedura de adiție osoasă.

Primul pas al tratamentului de implant dentar este reprezentat de consultul de specialitate în cadrul căruia medicul implantolog va stabili dacă pacientul este sau nu potrivit pentru realizarea acestei intervenții. Situațiile în care tratamentul cu implant este contraindicat sunt rare.

În urma consultației medicul implantolog împreună cu medicul protetician vor stabili planul de tratament ce va cuprinde totalitatea informațiilor și intervențiilor necesare, timpul estimat, precum și costul tratamentului.

Etapa chirurgicală se realizează cu anestezierea în prealabil a pacientului, în urma căreia medicul va începe procedura de pregătire a gingiei și a grefei de os, dacă este cazul. Anestezia determină ca întreaga procedură să fie una nedureroasă. Medicul implantolog va realiza o mică incizie la nivelul gingiei, până la expunere osului în care va fi inserat implantul. În urma acestei proceduri chirurgicale va fi introdus implantul în țesutul osos.

Pentru a trece mai ușor peste disconfortul creat de intervenție, medicul vă va prescrie un set de medicamente.

În etapa post-procedurală, după aproximativ 7 zile de va realiza îndepărtarea firelor, urmând refacerea celulelor osoase într-o perioadă de 3 și respectiv 9 luni.

Prima etapă, cea chirurgicală, se finalizează odată cu etapa atașării bontului de vindecare, după cele 6 luni de la intervenție. Această etapă este urmată de cea post-operatorie în care pacientul trebuie să respecte regulile de igientă și profilaxie dentară, precum și realizarea periajului profesional și a detartrajului la un interval de 6 luni. 

La Clinica PRO Implant pacienții pot beneficia de patru tipuri de implant și anume: Megagen Any One, Megagen Any Ridge, G-diff, Bredent și Alfa Bio.

Programează-te acum la unul dintre medicii noștri speclialiști!