Implantul Dentar – ce este, care sunt beneficiile și situațiile în care este contraindicat

Shape1
Shape2
Implantul Dentar – ce este, care sunt beneficiile și situațiile în care este contraindicat

Ce este un implant dentar?

Implanturile dentare reprezintă o soluție sigură și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă sau chiar refacerea totală a danturii. Acestea joacă rolul unor rădăcini naturale, se simt și arată la fel ca dinții naturali și sunt realizate din materiale 100% biocompatibile cu organismul. Implantul dentar previne migrarea dinților și de asemenea, retracția gingiei. Astfel, implanturile dentare oferă atât beneficii estetice, prin redarea zâmbetului, cât și în ceea ce privește buna sănătatea orală.

Care sunt beneficiile unui implant dentar?

  • principalul beneficiu este reprezentat de faptul că implantul dentar este un tratament non-invaziv și nedureros datorită evoluțiilor tehnologice și moderne de care stomatologia de astăzi dispune.
  • implantul dentar are rolul de a proteja dinții sănătoși, dat fiind faptul că se înlocuiește doar dintele lipsă, fără a fi afectați și dinții vecini așa cum se întâmplă în cazul punțior dentare.
  • sunt rezistente în timp, existând posibilitatea de a rezista o viață întreagă atât timp cât se respectă indicațiile medicului stomatolog, igiena orală precum și controalele periodice.
  • oferă confort fizic, prevenind apariția unor leziuni sau chiar a mișcării dinților provocate de protezele mobile.
  • implanturile dentare redau funcționalitatea masticatorie, precum și zâmbetul sănătos al pacientului.

Cine poate beneficia de implantul dentar?

Tratamentele cu implant dentar sunt recomandate pacienților care au un singur dinte lipsă, celor cărora le lipsesc un număr mai mare de dinți, cât și pacienților care suferă din cauza unor afecțiuni dentare ce împiedică salvarea dinților naturali.

Situațiile în care tratamentul cu implant dentar este contraindicat:

  • Alergii la materialele folosite pentru implant
  • Osteoporoză
  • Tratament cu bifosfonați

La Clinica PRO Implant pacienții pot beneficia de patru tipuri de implant și anume: Megagen Any One, Megagen Any Ridge, G-diff, Bredent și Alfa Bio.

Programează-te acum la unul dintre medicii noștri speclialiști!