Inserarea implantului dentar în absența țesutului osos – adiția osoasă

  • Home
  • Inserarea implantului dentar în absența țesutului osos – adiția osoasă
Shape1
Shape2
Inserarea implantului dentar în absența țesutului osos – adiția osoasă

Lipsa dinților reprezintă o problemă deosebit de gravă determinată de o sănătate orală precară ce rezultă deseori din absența unei igiene dentare corespunzătoare și lipsa vizitelor la stomatolog. Tratamentul cu implant dentar constituie principala soluție pentru pacienții care se confruntă cu această problemă.

Implantul dentar este reprezentat de un șurub realizat din materiale 100% biocompatibile cu organismul, ce îndeplinește funcțiile unei rădăcini naturale. Acesta se inserează în osul maxilarului astfel încât să susțină bontul dentar și lucrarea protetică. Există însă situații în care osul alveolar nu permite realizarea acestei proceduri din cauza perioadei îndelungate ce a trecut de la momentul extracției dentare. Practica a demonstrat faptul că, după primul an de la extracția dentară, se pierde aproximativ 25% din volumul inițial al osului astfel încât, după o perioadă de 3 ani putem vorbi despre un procent de 40% sau 60%.

Atunci când asupra osului maxilarului nu se mai exercită presiunea și stimulul din timpul masticației, acestuia i se transmite faptul că nu mai este nevoie de susținerea sa, ceea ce determină resorbția osoasă, prin care se reduce densitatea osului.  Volumul redus al osului presupune faptul că nu mai există cadrul necesar care să susțină noua rădăcină astfel că, pacientului i se recomandă procedura de adiție de os ce va facilita tratamentul de implant dentar. 

Adiția osoasă sau augmentarea osoasă reprezintă acea manoperă chirurgicală nedureroasă ce permite restabilirea densității osului prin transplantarea osului pacientului ori prin adăugarea unui os sintetic biocompatibil. Așadar, procedura de adiție osoasă o contribuie la succesul inserarării și la durata de viață a implantului dentar.

În cazul în care pacientul se confruntă cu resorbția osoasă, etapele tratamentului de inserare a implantului dentar vor fi următoarele:

  1. etapa pregătitoare (examinare în detaliu)
  2. adiția osoasă
  3. inserarea implantului dentar
  4. etapa protetică

Pentru mai multe detalii despre implantul dentar, v-am pregătit un articol special pe care îl găsiți aici: https://pro-implant.ro/implantul-dentar-ce-este-care-sunt-beneficiile-si-situatiile-in-care-este-contraindicat/ 

La Cabinetul Stomatologic PRO Implant pacienții pot beneficia de patru tipuri de implant și anume: Megagen Any One, Megagen Any Ridge, G-diff, Bredent și Alfa Bio.Programează-te acum la unul dintre medicii noștri speclialiști!