Inserarea unui implant dentar doare sau nu?

  • Home
  • Inserarea unui implant dentar doare sau nu?
Shape1
Shape2
Inserarea unui implant dentar doare sau nu?

Frica de stomatolog reprezintă una dintre principalele probleme cu care majoritatea pacienților se confruntă, iar atunci când vorbim despre inserarea unui implant dentar poate una dintre cel mai des întâlnite întrebări este dacă întregul proces este sau nu unul dureros?

Ce este un implant dentar?

Implanturile dentare reprezintă acea soluție sigură și eficientă prin care se înlocuiește dintele sau, după caz, dinții lipsă. Acestea au rolul unor rădăcini naturale, ceea ce presupune faptul că se simt și arată exact la fel ca dinții naturali, fiind realizate din materiale 100% biocompatibile cu organismul. Implanturile dentare oferă multiple beneficii precum redarea zâmbetului și a sănătății orale.

Inserarea implantului dentar doare?

Din fericire pentru majoritatea pacienților care amână să apeleze la tratamentul cu implant dentar din cauza unor posibile dureri, această procedură este una nedureroasă. Inervenția inserării implantului dentar se realizează sub anestezie astfel că nu există riscul ca dumneavoastră să simțiți durere. Într-adevăr, după ce efectul anesteziei va trece, există posibilitatea de a simți un mic disconfort pentru care medicul specialist implantolog vă va prescrie antiimflamatoare.

Ce se întâmplă atunci când amân din cauza fricii tratamentul cu implant dentar?

În urma extracției dentare ori a pierderii unui dinte, dacă amânați prea mult timp înlocuirea dintelui cu ajutorul unui implant dentar, vă veți confrunta cu migrarea dinților din cauza spațiului liber rămas și a resorbției osoase ce se produce în timp. Astfel, dinții vecini celui extras se vor înclina spre spațiul liber rămas, iar dintele de pe arcada de sus va tinde să coboare, de asemenea, spre acel spațiu. Aceste migrări pot provoca multiple consecințe, una dintre acestea fiind faptul că nu va mai exista loc suficient pe arcadă pentru a se insera rădăcina artificială specifică implantului dentar și nici a coroanei ce se atașează de implant. În plus, dacă vorbim despre un număr mai mare de dinți extrași sau pierduți, există posibilitatea ca arcada dumneavoastră să se atrofieze. 

Astfel, este important să nu amânați să apelați la tratamentul cu implant dentar în urma pierderii unui dinte ori a extractiilor dat fiind faptul că sănătatea dumneavoastră orală poate avea de suferit.

La Clinica PRO Implant pacienții pot beneficia de patru tipuri de implant și anume: Megagen Any One, Megagen Any Ridge, G-diff, Bredent și Alfa Bio.