Tratamentul cu implant dentar la pacienții cu vârsta peste 60 sau 70 de ani

  • Home
  • Tratamentul cu implant dentar la pacienții cu vârsta peste 60 sau 70 de ani
Shape1
Shape2
Tratamentul cu implant dentar la pacienții cu vârsta peste 60 sau 70 de ani

Tratamentul cu implant dentar reprezintă soluția sigură și eficientă de înlocuire a rădăcinii dentare naturale cu una artificială, în urma unor probleme dentare precum fracturarea sau lipsa dinților și chiar a dinților afectați dar netratați. Implantul dentar împreună cu coroana dentară oferă rezultate atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional, ca cele ale unor dinți naturali. Pacienții vârstnici au aceeiași rată de succes a tratamentului cu implant dentar ca cei tineri. 

Persoanele cu vârsta peste 60 sau 70 de ani pot opta pentru tratamentul cu implanturi dentare?

Pacienții vârstnici nu mai sunt nevoiți să se ferească de acest tip de tratament datorită evoluțiilor înregistrate în stomatologie de-a lungul timpului. Inserarea implanturilor dentare nu este astfel contraindicată persoanelor cu vârste peste 60 sau 70 de ani, atât timp cât starea acestora de sănătate este una bună, ce permite parcurgerea acestui tratament. Totuși, este de așteptat ca pacienții cu această vârstă să prezinte un timp de vindecare mai îndelungat în comparație cu pacienții mai tineri.

Dacă starea de sănătate a pacientului permite inserarea implantului dentar, atunci acest tratament devine necesar, dar și avantajos în comparație cu lucrările fixe realizate pe dinții naturali. Absența dinților, cât și dinții afectați și netratați pot determina numeroase probleme precum boli ale tractului gastro-intestinal. 

Contraindicațiile tratamentului cu implant dentar la persoanele trecute de vârsta de 60 de ani:

  1. boli de sânge;
  2. tulburări psihice, însoțite de un comportament inadecvat al pacientului;
  3. insuficiență renală;
  4. boli ale sistemului nervos central și ale sistemului imunitar;
  5. boli oncologice;
  6. boli endocrine

Tratamentul cu implant dentar devine astfel o oportunitate pentru pacienții vârstnici de a-și îmbunătăți sănătatea și implicit calitatea vieții.

În Cabinetul Stomatologic PRO Implant, membrii echipei noastre de medici specialiști sunt pregătiți să ofere tratamentele eficiente fiecărui pacient, în funcție de nevoile acestuia. De asemenea, tratamentele cu implant dentar se realizază cu ajutorul celor 4 tipuri de implanturi și anume: Megagen Any One, Megagen Any Ridge, G-diff, Bredent și Alfa Bio.
Programează-te acum la unul dintre medicii noștri speclialiști!